Anime

Anime Japon çizim sanatı ile oluşturulmuş çizgi filmlere verilen addır.Animation kelimesinin kısaltılmış hali olan anime, sadece çocuklar için değil yetişkinler için üretilmiş çizgi film kurgulu yapımlardır. Anime, her yaş grubuna hitap eder ve izleyici olarak çok geniş bir kitleye hitap eder.
Anime filmlerde genel olarak bacaklar uzun ve gözler büyük çizilir. Bunun yanında yüz ifadeleri de dikkat çekici şekilde duygular abartarak yansıtılır. Anime kavramı ile sıkça kullanılan manga ise bir anime filminin seri halde romanlaştırılarak çizgi roman haline getirilmesidir.
 Animelerin romantik anime, aksiyon anime, macera anime ve olağanüstü anime gibi anime türleri var densede, hemen hemen her konuda anime çizgi film vardır ve birçok konu anime çizgi film haline getirilmiştir.
Anime, Japon film yapımcılarının 20.yüzyılların başlarında Amerikan, Alman, Fransız ve Rus animasyon yöntemlerini öğrenmesi ve uygulamaya başlaması ile ortaya çıkmıştır.
Animasyon yöntemlerinin Japonya'daki ilk temsilcisi Osami Tezuka  adlı sanatçıdır. Japonları çağdaş anime ile buluşturan ilk kişidir. Osami Tezuka genç yaşlarda, kamerası ile Walt Disney ve Max Fleischer adlı yapımcıların eserlerini örnek alarak küçük animasyonlar çekmeye çalışır. Animenin öncüsü konumunda olan Osami Tezuka'yı takip eden sanatçılar anime adı verilen yeni bir tarz oluştururlar.
 Anime bir çizim sanatıdır, çizgi dizilerle aynı teknik özelliklere sahip olsa da çizimleri her yaştan insanlara hitap etmektedir. Çizgi diziler genel olarak çocuklara hitap eder ve kültürümüzdeki kalıplaşmış çizgi dizi teriminden oldukça farklıdırlar animeler. çizgi dizilerin alt dallarından biridir sonuç olarak fakat algılardaki çizgi film teriminden oldukça farklıdır.
Amerika ve Avrupa şirketleri ile ortak çalışmalar da mevcuttur. Fakat temel yer Japonya'dır.

Anime Bazı Önemli Karakterler

Japonya ile bir bütün haline gelmiş ve artık sanat kültürünün bir parçası olarak kabul edilen animelerin en çarpıcı karakterlerini yakından tanımak ister misiniz? Hırslı, korkusuz, güçlü, duygusal, savaşçı, zeki, avcı, korsandan tutun birçok farklı kişisel özellik ve beceriyi içinden barından anime karakterlerini gelin birlikte keşfedelim!

1- Lelouch vi Britannia

Code Geass animesinde rol olan ve birçok dergiden ödül almayı başarmış en popüler erkek anime karakterlerindendir. 17. yüzyıl prensi ve kara şövalyelerin lideri olan Lelouch yakışıklı, zeki, sakin biri gözükmesine rağmen aslında bu dışarıya karşı kullandığı bir maskedir. Daha iyi bir dünya yaratmak için amacı uğruna her şeyi feda eden acımasız, kararlı, soğukkanlı olmayı göze almıştır fakat ailesine karşı oldukça sevecen ve merhametlidir. Soğuk tavırlarıyla etrafındakiler tarafından bencil biri olarak nitelendirilse de yaptığı her şeyi kendi için değil dünya için yapmayı hedeflemiştir.

 

2- L Lawliet

En çok bilinen animelerden biri olan Death Note’un başrol karakterlerinden L, dünyaca ünlü zeki ve kimse tarafından yüzü görülmemiş gizli bir dedektiftir. Kendi içinde gizli bir yaşama sahip, içine kapanık, dağınık ve tatlı  yiyecekler yemeye düşkündür. Karşısındaki insanın hareketinden yola çıkarak bile ne düşündüğünü veya ne yaptığını tahmin edebilecek kadar analitik zeka ve düşünceye sahiptir. Yanlış bilgi ve psikolojik baskı ile suçluya doğruları söyletebilmektedir. Peşine düştüğü Kira takma isimli katili yakalamak için başladığı dedektiflik görevinde, güvenlik tedbiri için Ryuzaki ismiyle hitap edilmesini ister ve anime boyunca da hiçbir zaman gerçek adı öğrenilmez.

 

3- Levi Ackerman

Günümüzün popüler animelerinden  olan Attack on Titan’ın korkusuz, yetenekli, güçlü ve soğukkanlı karakterlerinden biridir. Keşif birliğinin üyesi olan Levi, pek çok ölümü gördüğü için insanlarla ilişki kurmayı sevmez ve nadiren gülümseyip duygularına dışına gösterir. Temizlik konusunda çok hassas olduğu için çevresindekiler tarafından temizlik manyağı olarak nitelendirilir. Devler ile savaşırken yanındaki astlarına ve komutanı olan Erwin’e sonsuz güvenerek hareket eder. Her ne kadar gözü kara bir savaşçı olarak gözükse de çok ince düşünceli ve narin hallerini yeri geldiğinde göstermesini bilir.

4- Edward Elric

En iyi *shounen animelerinden kabul edilen Fullmetal Alchemist’in ana karakterinden biri olan Edward, 12 yaşında devlet simyacısı olmuştur ve tarihin en genç devlet simyacısıdır. Kardeşi Alphonse ile ölen anneleri geri getirmek için başladıkları bu simya işinde oldukça başarı kat etmiş ve herkes tarafından tanınmıştır. Yaşına karşın oldukça cesur, korkusuz ve istekli bir karaktere sahiptir. Her zaman kardeşi ile birlikte hareket eder ve kendinden çok kardeşini düşünerek yaşar. Sadece kardeşine değil birlikte çalıştığı simyacılar ve çevresindeki insanlara karşı oldukça merhametli, kendi isteklerini geri plana atan bir karakterdir.

*Shounen anime: Shounen veya Shōnen Japonca bir kelime olup genç erkek veya erkek çocuk anlamına gelir. Anime veya mangaların hitap ettiği kesimi belirtmek için kullanılır.

 

 

5- Monkey D. Luffy

Uzun soluklu animelerden biri olan One Piece’de Hasır Şapka Korsanları’nın kaptanıdır. Tüm takım arkadaşlarıyla iyi anlaşan ve onlara çok değer veren kişiliğe sahiptir. Zeki olarak algılanmasa bile aslında çok zekidir ve olayları farklı bakış açısı getirerek aydınlatabilir, kararlılığı sayesinde her işin üstesinden gelebilir. Soğukkanlı  olmasına rağmen düşmanlarını öldürmeyi değil ölüme yaklaşana kadar hırpalamayı tercih eder. Komik, biraz sersem ve dikkatsiz biri olan Luffy için en önemli şeylerden biri hayallerinin peşinden gitmek ve asla pes etmemek.

 

6- Naruto Uzumaki

Naruto isimli animenin baş karakteri olan Naruto, köyünün en güçlü lideri yani *Hokage olmanın hayaliyle ninja olan bir çocuktur. Küçüklüğünden beri hep dışlanmış ve kimse tarafından sevgi görmemiştir ancak içinde bulunduğu 7. ninja takımı sayesinde dostluk, kardeşlik ve aile kavramlarını öğrenmeye başlamıştır. Daima sevdiği insanlar için kendini öne atan ve kimseyi incitmemeye, üzmemeye çalışan bir karakterdir. Küçüklük yıllarında yaramaz ve tembel biri olsa da yetenekleri ve çalışması sayesinde oldukça güçlenerek herkesi şaşırtmayı başarmış ve insanlar tarafından takdir edilmiştir. Her zaman hayattan zevk alan ve her anda gülmeyi başarabilen duygusal ve bir o kadarda hırslı bir karakterdir.

 

*Hokage: Köyün koruyucusu anlamını taşıyor.

7- Yagami Light

Death Note’da ki bir diğer başrol olan Yagami, Kira takma ismini verdiği bir seri katildir. Ölüm defterini bulmasıyla asıl amacı olan dünyadaki kötü insanları, suçluları, hırsızları kaldırmak iyi ve adaletli bir dünya oluşturma fikrini gerçekleştirmeye başlar. Fakat bu öldürme arzusu giderek büyür ve kendini tanrı olarak görmeye başlar, durdurulamaz olur. Çok zeki ve dahi olarak bilinen bir lise öğrencisidir, rakibinin zayıf noktalarını görür ve ne düşündüğünü çabucak kavrar. Dedektif L’i kendine bir düşman olarak görür fakat arkadaşça yaklaşarak stratejisini çözmeye ve onu yenmeye çalışır. Öldürme arzusu yüzünden aile bağlarını gittikçe kaybetmeye başlar kibirli ve acımasız bir karaktere dönüşür.

 

 

...